ONLINE képzés tájékoztató

Ahhoz, hogy a MikroTik Online képzéseket közel ugyan olyan hatékonysággal tudjuk megtartani, mint a tantermi képzéseket, a képző a következő technikai feltételeket biztosítja:

1. Fizikai hálózat

A gyakorlati feladatok maradéktalan elvégzéséhez a résztvevőknek szüksége van az online tér mellett egy fizikai hálózati csatlakozási pontra (képzés típusától függően vezetékes, vagy vezeték nélküli kapcsolat), amelyen keresztül a tantermi hálózathoz kapcsolódik. A „Virtuális Tantermi Hálózati VégPontot” (VTHVP) futárral visszük a résztvevők otthonába. A VTHVP nem más, mint egy előre felkonfigurált router, ami az otthoni/céges hálózaton (OCH) keresztül csatlakozik az Internetre, majd VPN kapcsolattal a Központi Oktatói Routerre (KOR). Ehhez a kapcsolathoz szükség van az OCH-ban egy vezetékes csatlakozási pontra.
A VTHVP egy MikroTik RB941 eszköz, módosított Default Configgal. Aki a MikroTik Online képzések valamelyikén részt kíván venni, annak szüksége lesz egy ilyen eszközre. A VTHVP-t elég egyszer megvenni, az mindegyik képzéshez használható lesz.
A VTHVP egyszeri beszerzési ára szállítási költséggel együtt: 8.000,- + ÁFA.
Hogy ez ne okozzon plusz anyagi terhet a résztvevők számára, az Online képzéseket kedvezményes részvételi díjért, a tantermi képzések díjának 90%-án kínáljuk.
A VTHVP-t elég egyszer megvásárolni. Valaki részt vesz pl. egy MTCNA Online képzésen, megvásárolja a VTHVP-t. Az MTCNA Online képzés díja: 72.000,- + ÁFA, a VTHVP 8.000,- + ÁFA, összesen 80.000,- + ÁFA díjat fizet. Majd ezután jelentkezik pl. MTCTCE Online képzésre, akkor már csak az MTCTCE Online kedvezményes 67.500,- + ÁFA díját kell megfizetnie, és a képzésen használhatja a korábban megvásárolt VTHVP-t.

Ezen felül szükség van egy olyan MikroTik wifis SOHO routerre (MikroTik Munka Router - MTMR), amelyen a tényleges konfigurációkat fogjuk beállítani.
Ez lehet a résztvevő egy saját meglévő eszköze (javasolt: RB931 /hAP mini/, RB941 /hAP lite/ vagy RB952 /hAP ac lite/), vagy igény szerint a szervező kedvezményes áron tud szállítani ilyen eszközöket. Az igényt a regisztrációs felületen vagy emailben kérjük jelezni a jelentkezéssel egy időben.

2. Online oktató-felület

Az online képzés lebonyolítása Zoom alkalmazáson keresztül történik.
Ahhoz, hogy a résztvevő részese lehessen az online képzésnek, folyamatos Internet kapcsolattal kell rendelkeznie. Emellett kapcsolódnia kell a konfigurálandó MTMR-hez is. Ez a két művelet nem biztos, hogy minden számítógépen végezhető egy időben. Illetve okozhat problémát is, ha egy számítógéppel egyszerre csatlakozik két hálózathoz (Ethernet + WiFi). Ezért vagy 2 számítógépre lesz szükség, vagy másik megoldás, ha a Zoom-ba mobiltelefonnal, tablettel csatlakozik be, a számítógépet pedig a gyakorlati feladatokhoz használja.
Fontos, hogy a képzésbe kapcsolódó eszközön legyen kamera és mikrofon, és az a képzés alatt legyen bekapcsolva! Aki nem használja a kamerát, azt ki fogjuk léptetni a képzésről!
Az online felület belépési adatait a regisztrációt, majd a képzés díjának megfizetését követően emailben küldjük el a résztvevőknek.

3. Vizsga

A MikroTik előírásai szerint a vizsga távolról nem engedélyezett, azt mindenképpen a képzést végző személy jelenlétében kell lebonyolítani.
Ehhez tehát mindenképpen találkoznunk kell személyesen. A vizsgát a képzést követő napon tartjuk a szervező által biztosított helyen és időpontban, a hatályos rendelkezések betartása mellett.
Aki nem vállalja a személyes találkozót, annak későbbi időpontban biztosítunk vizsgalehetőséget.

Adatkezelési tájékoztató