Magamról

Gyenese László vagyok, 1999. óta CISCO Academy Instructor, 2015. márciusa óta MikroTik Trainer és MikroTik Academy Trainer.

Egyéni vállalkozóként szakmai területeim a következők:
 o elektronikai eszközök, vezérlések, webes beágyazott alkalmazások fejlesztése, gyártása
 o biztonsági beléptető rendszerek tervezése, telepítése, üzemeltetése
 o IT hálózatok tervezése, kivitelezése, konfigurálása
 o szakmai oktatás

1998-2017 tanévekben összesen 19 évet töltöttem el középiskolai nappali oktatásban. A győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolában tanítottam különféle szakmai tárgyakat, többek között hálózati ismereteket is.

MikroTik eszközzel jó néhány éve találkoztam először, egy SOHO router formájában. A konfigurációs felületet megnyitva meglepett az eszköz „tudása”, hogy a piacon kapható hasonló árú SOHO társaival szemben mennyivel több állítási lehetőséget tartalmaz.

Aztán kicsit jobban megismertem a RouterBoard-ot, mint hardvert, illetve a RouterOS-t, mint működtető szoftvert. Folyamatosan képezem magam MikroTik kurzusokon, illetve használom, tesztelem az eszközöket a gyakorlatban. Az általam telepített IT hálózatok, beléptető rendszerek, kamerás rendszerek gerincét kizárólag MikroTik eszközök alkotják. Az otthoni hálózatomban a korábbi hálózati eszközöket már sok-sok éve MikroTik-re cseréltem. Jelenleg három különféle eszköz látja el a WAN csatlakozás, VPN kapcsolat, a belső hálózat-elosztás és hálózat-biztonság, valamint a WiFi és vendég WiFi feladatait. Ez a folyamatosan bővülő „házi labor” remek lehetőséget biztosít a különféle konfigurációk, beállítások kialakítására, tesztelésére.

A következő hivatalos MikroTik certificate-ekkel rendelkezem: MTCNA, MTCWE, MTCEWE, MTCTCE, MTCUME, MTCRE, MTCINE, MTCIPv6E, MTCSE, MTCSWE.

Rendelkezem a MikroTik Trainer certificate-jével, ami feljogosít többek között arra, hogy tudásomat továbbadjam, MikroTik tréningeket szervezzek, amelyek sikeres elvégzése után a részvevők megkapják a MikroTik hivatalos tanúsítványát.

2015. márciusa óta rendelkezem Academy Trainer certificate-tel. Ennek köszönhetően volt iskolám, a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola Magyarországon elsőként csatlakozott a MikroTik Academy programhoz.

Gyenese László
MikroTik Trainer, MikroTik Academy Trainer
MTCNA, MTCTCE, MTCWE, MTCEWE, MTCUME, MTCRE, MTCINE, MTCIPv6E, MTCSE, MTCSWE

Adatkezelési tájékoztató