Magamról

Gyenese László vagyok, 1999. óta CISCO Academy Instructor, 2015. márciusa óta MikroTik Trainer és MikroTik Academy Trainer.

1998-2017 tanévekben összesen 19 évet töltöttem el középiskolai nappali oktatásban. A győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolában tanítottam különféle szakmai tárgyakat, többek között hálózati ismereteket is.
Egyéni vállalkozóként elektronikai eszközök, vezérlések, webes beágyazott alkalmazások fejlesztésével és gyártásával, valamint szakmai oktatással foglalkozom.

MikroTik eszközzel jó néhány éve találkoztam először, egy SOHO router formájában. A konfigurációs felületet megnyitva meglepett az eszköz „tudása”, hogy a piacon kapható hasonló árú SOHO társaival szemben mennyivel több állítási lehetőséget tartalmaz.

Aztán kicsit jobban megismertem a RouterBoard-ot, mint hardvert, illetve a RouterOS-t, mint működtető szoftvert. Folyamatosan képezem magam MikroTik kurzusokon, illetve használom, tesztelem az eszközöket a gyakorlatban. Az általam telepített IT hálózatok, beléptető rendszerek, kamerás rendszerek gerincét kizárólag MikroTik eszközök alkotják. Az otthoni hálózatomban a korábbi hálózati eszközöket már sok-sok éve MikroTik-re cseréltem. Jelenleg három különféle eszköz látja el a WAN csatlakozás, VPN kapcsolat, a belső hálózat-elosztás és hálózat-biztonság, valamint a WiFi és vendég WiFi feladatait. Ez a folyamatosan bővülő „házi labor” remek lehetőséget biztosít a különféle konfigurációk, beállítások kialakítására, tesztelésére.

A következő hivatalos MikroTik certificate-ekkel rendelkezem: MTCNA, MTCWE, MTCEWE, MTCTCE, MTCUME, MTCRE, MTCINE, MTCIPv6E, MTCSE.

Rendelkezem a MikroTik Trainer certificate-jével, ami feljogosít többek között arra, hogy tudásomat továbbadjam, MikroTik tréningeket szervezzek, amelyek sikeres elvégzése után a részvevők megkapják a MikroTik hivatalos tanúsítványát.

2015. márciusa óta rendelkezem Academy Trainer certificate-tel. Ennek köszönhetően volt iskolám, a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola Magyarországon elsőként csatlakozott a MikroTik Academy programhoz. A MikroTik Academy keretei között az iskola diákjai ingyenes képzésen szerezhetik meg a MikroTik-tudás alappillérét, az MTCNA végzettséget.

Gyenese László
MikroTik Trainer, MikroTik Academy Trainer
MTCNA, MTCTCE, MTCWE, MTCEWE, MTCUME, MTCRE, MTCINE, MTCIPv6E, MTCSE

Adatkezelési tájékoztató